Rakentaminen

Paluu tämän wikin Nyt pelittää-etusivun sisällysluetteloon

Tässä sekavia pelirakentajana pelin kulkua seuranneen mietteitä (Auli):


  • koulu, joka alkuvaiheessa jo yhdistettiin kuopiolaisiin eli ryhmään viisi, menetti hiukan motivaatiota tässä siirrossa. Heillä oli hyvä alku omaan suunnitteluun, mutta kun tulivat uuteen ryhmään, oli vaikea saada kiinni toisten ajatuksista ja yhdistää niitä omiin.
  • tämä silti jossain muussa tilanteessa on hyvä pelitilanne, ja pakottaa sietämään muutoksia pelissä ja ponnistelemaan vastainkäymisistä huolimatta pelissä eteenpäin. Ja näin oikeassa elämässäkin vaan on.
  • sitten tuli samalle ryhmälle toinen iso muutos: koko uusi ryhmä hajotetaan. Sitten loppui suurimman osan motivaatio. Enää eivät jaksaneet innostua. Tämäkin voi toimia jossain muualla, mutta tuossa tilanteessa, kun on vaihtoehtona hienoja luentoja, niin ne luennot voittivat. Eli eivät jaksaneet enää aloittaa tavallaan alusta.
  • tässä oli jossain vaiheessa ajatuksena, että arvotaan, mihin kouluun joutuvat. Se olisi voinut toimia tässä, eli ainakin joku olisi jaksanut vielä, mutta vapaaehtoinen siirtyminen johonkin joukkueeseen ei innostanut. Myöskään uuden koulun perustaminen enää siinä vaiheessa ei jaksanut innostaa. Eli opettajat lähtivät perustamaan omaa yksityiskoulujaan salin ulkopuolelle. Jälkihaastattelussa tuli kuitenkin esiin, että oli mukavaa olla mukana ja se jäi vaivaamaan, että lopputulos jäi raportoimatta tai se tulos, mihin asti pääsivät. Eli jäi vähän keskeneräinen olo.
  • Tätä tukee taas se ajatus, joka nyt toteutettiin, että piirissä kaikki saivat purkaa pelikokemuksiaan.
  • Silti molemmat pelikatkokset/muutokset ovat hyviä katkaisemaan peliä ja pakottamaan pelaajia sietämään muutoksia ja voittamaan vastoinkäymisiä. Ja usein juuri vastoinkäymisten yhteydessä alkaa pelimotivaatio parantua ja into voittaa kasvaa. Varsinkin silloin, kun ei ole muita houkuttimia (muut itk-päivien luennot) vaihtoehtona pelille.