Pelipedagogiikka

Paluu tämän wikin Nyt pelittää-etusivun sisällysluetteloon

Äänimaailman ja musiikin luominen peliin

Pelin äänimaailman luomisen voisi antaa jonkin ryhmän ennakkotehtäväksi. Esimerkiksi Audacity-ohjelmalla www.audacity.com ja Ylen Tehoston sivuston www.tehosto.yle.fi yhteiskäytöllä tulee aika kivaa äänimaisemaa. Joitakin ilmaisiakin äänimaailmoja on löydettävissä Internetistä hakusanoilla free sound effects tai sound effects freeware. Luonnollisesti kaikkien äänimaailmojen osoitteet kannattaa tallettaa ja mainita kenen tekemää tallennetta on käytetty, vaikka käyttäisitkin itse äänittämääsi.

Toinen hyväksi ja pelissä toteutettu tapa on luoda Spotify-lista, joka avataan peliin osallistuville avoimeksi. Aihe kannattaa rajata, sillä kappaleita löytyy runsain mitoin. Kukin peliin osallistuva voi lisätä listalle itselle mieluista musiikkia tai äänimaisemaa, mikäli sellaista Spotifyn listoilta löytyy. Hakusanoilla löytyy kiintoisia vaihtoehtoja! Kannattaa kokeilla!
www.spotify.com sivustolle voi kirjautua ilmaiseksi, jolloin musiikkien väliin tulee mainoksia ihan milloin vain tai sitten ostaa premium-palvelut käyttöönsä, jolloin musiikin voi ladata käytettäväksi myös offline-tilassa.

Jamendon musiikkipalvelusta löytyy myös monenlaista myös vapaatakin musiikkia. www.jamendo.com

Jos haluaa itse soittaa/laulaa musiikkia voi hyödyntää myös Audioboota tai Sound Cloudia ja äänittää tekeleensä sinne. www.audioboo.com tai www.soundcloud.com

Heidi-Tuulia